Favoriler Listeniz Henüz Boş
Deneyimler ekle ve favorilerinizi arkadaşlarla paylaş
Sepetiniz şu anda boş
Beğendiğiniz deneyimleri sepete ekleyin

Çerez Politikası

BODO ELEKTRONİK TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
ÇEREZ POLİTİKASI
Doküman Bilgileri
Doküman Adı Çerez Politikası
Doküman İçeriği Bu politikanın amacı, Bodo Elektronik Ticaret Anonim Şirketi tarafından, Web Sitesi üzerinden gerçekleştirilen çerez toplama amaç, yöntem ve süreçlerine ilişkin esasları belirlemektir.
Yayınlanma Tarihi 15/12/2020
Yürürlük Tarihi 15/12/2020
Versiyon No 1
Referans / Gerekçe  7 Nisan 2016 tarihli ve 29677 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
1. ÇEREZ POLİTİKASI HAKKINDA
Bodo Elektronik Ticaret Anonim Şirketi (“Bodo” ve/veya “Şirket”) olarak, çevrimiçi mecralarımızı ziyaretiniz sırasında sizlerin deneyimini geliştirmek için çerezler, pikseller, gifler gibi bazı teknolojilerden faydalanmaktayız. İşbu Çerez Politikası (“Çerez Politikası”) ile www.bodo.com (“Web Sitesi” veya “Web Sitemiz”)’nin işletilmesi sırasında, Web Sitesi’ni ziyaret eden ziyaretçilerimiz ve üyelerimize ilişkin olarak çerezlerin kullanımı hakkında 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) kapsamında sizleri bilgilendirmekte, Web Sitesi üzerinden hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklamaktayız.
Bodo olarak, Web Sitemiz’de kullanmış olduğumuz çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya yeni çerezler ekleyebiliriz. Bu kapsamda, işbu Çerez Politikası’nda zaman zaman değişiklik yapabilir ve bu değişiklikleri içeren Çerez Politikası’nı Web Sitemiz üzerinden yayınlayabiliriz.
Çerez Politikası’ndan ayrı olarak kişisel verilerinizin Şirket’imiz tarafından işlenme amaçları konusunda ayrıntılı açıklamalarımızı ve detaylı bilgiyi ise; Web Sitemiz’nin ilgili sayfasında www.bodo.com/tr/agreements/kvkk-politikasi/ bulunan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası içerisinde bulabilirsiniz.
2. ÇEREZ (COOKİE) NEDİR?
Çerezler, Web Sitemiz üzerinden sizin tarayıcılarınıza gönderilen bilgi işaretleridir ve bunlar yalnızca Web Sitemiz’e giriş yaptığınızda kullanılır. Çerezler kesinlikle bir virüs değildir. Web Sitemiz’in kullanımını daha iyi anlayabilmeniz için kullanılan özel bir tanımlayıcı içeren çerezler sizin web tarayıcılarınıza gönderilir, böylece kullanıcıların Web Sitemizin hangi alanlarını kullanmayı tercih ettiklerini (örneğin; bu alanlara giren ziyaretçi sayısı esasına göre) anlayabilir ve size daha özelleştirilmiş bir deneyim yaşatabiliriz.
3. ÇEREZLERİ KULLANIM AMACIMIZ
Bodo olarak, Web Sitemiz’de aşağıdaki amaçlarla çerezleri kullanmaktayız:
  • Web Sitemizin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek, işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak,
  • Oturum açan üyelerin Web Sitemizden farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması, Web Sitemiz üzerinden üçüncü taraf sosyal medya mecralarına paylaşımda bulunmak, Web Sitemizi ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması.
  • Web Sitemizi analiz etmek ve Web Sitemizin performansını arttırmak. (Örneğin, Web Sitemizin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Web Sitemizi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.
  • Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. (Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve Bodo ürün/hizmetleri üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı reklam gösterilmesi.)
İşbu Çerez Politikası kapsamındaki kişisel verileriniz, yukarıda ve Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’nda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak mevzuata uygun şekilde işlenecek olup Bodo’nun ürün/hizmetlerinden faydalandığı üçüncü kişilerle, bağlı ortaklıklarımızla, iş ortaklarımızla ve grup şirketlerimiz ile paylaşabilecektir.
Bilgisayarınızda depolanan çerez dosyaları, hiçbir yolla kişisel verilerinize erişememektedir. Bodo’da kullanılan çerezler, sizleri daha iyi tanımamıza ve bir sonraki ziyaretinizde, size daha iyi bir deneyim sağlamamıza olanak tanımaktadır. Web sitemizi kullanmaya başladığınızda, sitemizde yer alan çerezleri otomatik olarak kullanamaya başlarsınız.
4. ÇEREZ TÜRLERİ
Çerezler; hizmet ettiği amaca göre, verinin saklı tutulduğu süreye göre, oluştukları kaynaklarına göre sınıflandırılabilmektedir.
a. Amaçlarına Göre Çerezler
Çerezin kullanılma amacına göre yapılan bu sınıflandırmada “kesin gerekli çerezler”, “tercih çerezleri”, “istatistik çerezleri” ve “pazarlama çerezleri” açıklanmıştır.
Kesin Gerekli Çerezler
Kesin gerekli çerezler, Web Sitesi’nde gezinmek ve sitenin güvenli alanlarına erişim gibi özelliklerin kullanılması için gerekli olan çerezlerdir. E-ticaret mağazalarında çevrimiçi alışveriş yapılırken alım satım işleminin sona erdirilebilmesi için kullanıcının tercih ettiği ögelerin bir sonraki adım için saklı tutulması gerekmektedir. Web Sitemiz gibi e-ticaret sitelerinde ögelerin alışveriş sepetinde tutulmasına izin veren çerezler, kesin gerekli çerezlere örnek olarak sayılabilir. Kesin gerekli çerezler, genel olarak birinci taraf oturum çerezleridirler. 
Tercih Çerezleri
Web Sitesi’nde geçmişte yapılan seçimlerin (kullanıcı adı bilgisi, parola bilgisi, hangi dilin tercih edildiği vb.) ne olduğunun hatırlamasını sağlar. Web sitesine otomatik girişi sağlayan tercih çerezleri, işlevsel çerezler olarak da adlandırılmaktadır.
İstatistik Çerezleri
Performans çerezleri olarak da bilinen istatistik çerezleri, Web Sitesi’nin kullanımına ilişkin anonim, istatistiksel veri sağlayan çerezlerdir. İstatistik çerezleri ile kullanıcının web sitesini nasıl kullandığı, ziyaret ettiği sayfalar, tıkladığı bağlantılar depolanabilmektedir. Anonim hale getirilen istatistik çerezleri, Web Sitesi kullanıcısını tanımlamak için kullanılmamaktadır. Bu çerezlerin amacı, Web Sitesi’ni daha işlevsel hale getirmektir.
Pazarlama Çerezleri
Pazarlama çerezleri, reklam verenlerin kullanıcının ilgisine göre reklamlar sunmasını sağlayan çerezlerdir. Web sitesi kullanıcısının karşılaştığı reklamların istatistiksel verileri, pazarlama çerezleri yoluyla elde edilen veriler, diğer kuruluşlarla veya reklam verenlerle paylaşılabilir. Bunlar kalıcı olarak depolanabilen çerezlerdir.
b. Depolanma Sürelerine Göre Çerezler
Çerezler, verinin elde tutulma süresine göre oturum çerezleri ve kalıcı çerezler olarak ikiye ayrılmaktadır. Oturum çerezlerinin kalıcı çerezlerden farkı geçici, anlık veri bilgisi sağlamasıdır.
Oturum Çerezleri
Oturum çerezleri, kullanıcının tarayıcıyı kapatması veya oturumun sona ermesi süresine kadar depolanabilecek veriler sağlamaktadır. Kısa süreli çerezlerdir.
Kalıcı Çerezler
Kalıcı çerezler, çerezin kullanıcı tarafından silinme tarihine kadar veya çerez için belirli son kullanım tarihine kadar sürücüde yer alan çerezlerdir.
c. Kaynaklarına Göre Çerezler
Birinci Taraf Çerezleri
Adından da anlaşılacağı gibi, birinci taraf çerezleri doğrudan Web Sitemiz tarafından cihaza yerleştirilmektedir.
Üçüncü Taraf Çerezleri
Üçüncü taraf çerezleri, ziyaret edilen Web Sitesi tarafından değil, reklam veren veya analitik sistem gibi üçüncü bir tarafça cihaza yerleştirilen çerezlerdir.
5. KULLANDIĞIMIZ ÇEREZLER
SERVİS SAĞLAYICI ÇEREZ İSMİ ÇEREZ AMACI
 
ÇEREZ TİPİ
 
ÇEREZ SÜRESİ
 
Google _gac Kullanıcılara ilişkin Google Ads kampanya bilgilerini tutar Persistent 90 Gün
Google _gaexp Kullanıcıların bir deneye dahil edilmesi ya da dahil olduğu bir deneyden çıkarılması için kullanılır Persistent 90 Gün
Google _gcl_aw Google Ads reklamlarının tıklanma bilgisini tutmak için kullanılır Persistent 3 Ay
Google cto_lwid
 
Google tarafından, kullanıcılara hedefli reklamlar gösterebilmek için; kullanıcıların websitesi ziyaretlerine ilişkin, ziyaret sayısı, ortalama ziyaret süresi, ziyaret edilen sayfalar gibi bilgileri anonim olarak tutar Persistent
 
13 Ay
Facebook fr Facebook tarafından daha sonrasında reklam aktivitelerinde kullanılmak üzere, kullanıcıların online davranışlarını izlemek için kullanılır. Persistent 3 Ay
Marketing utm_source Kullanıcıların ziyaret kanalı bilgisini kaynak olarak tutmak Persistent 30 Gün
Marketing utm_medium Kullanıcıların ziyaret kanalı bilgisini araç olarak tutmak Persistent 30 Gün
Marketing utm_campaign Kullanıcıların ziyaret kanalı bilgisini kampanya olarak tutmak Persistent 30 Gün